Ducati Sporting Club
Home Calendar Gallery Membership Online Shop DSC Blogs Extras
Go Back   Ducati Sporting Club > Model Specific - Discussion, Technical Problems and Help > General - Motorcycle only
Reload this Page Help please - Rev counter on 1098?
Forum Home Register FAQ Search Forum Recent Posts Mark Forums Read

General - Motorcycle only Motorcycle Tech only please.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 30-Aug-2012, 08:48 PM
chrisw's Avatar
chrisw chrisw is offline
Registered Forum User
500SD
Bikes: 999 Mono/1198S
 
Posts: 803
Join Date: Jun 2002
Mood: Messing with diagnostics
I have run your problem past JP (the creator of Ducatidiag) and he says you will be OK so long as the dash is uncoded.
Reply With Quote
  #12  
Old 30-Aug-2012, 10:35 PM
pbrown pbrown is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 378
Join Date: May 2003
I suppose I'll find out tomorrow. Don't fully understand the need to get rid of IMMO to work with Nemesis ECU but that's what the man off ebay said. Maybe he's been conned into paying to de-IMMO his clock.

Already had a couple of offers to remove IMMO from ECU.

If it doesn't work I just miss out on doing Croft this Saturday & send my clock off to scorpio. or try & get ducatidiag to work & use that as rev counter.
I suppose as long as I use enough tank tape around the laptop it'll be OK!
Reply With Quote
  #13  
Old 31-Aug-2012, 07:20 PM
pbrown pbrown is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 378
Join Date: May 2003
The IMMO function has not been removed from the dash. That answers that Q of why you would need to remove it when using a Nemesis ECU.

Unless I can get Ducatidiag working enough to show the rev counter I looks like Croft is off tomorrow. Hopefully I can flog my space.

I'll get my 2 dashes sent off to Scorpio beginning of next week & see how quick he turns it around.

Thanks for assistance.
Reply With Quote
  #14  
Old 31-Aug-2012, 07:31 PM
skidlids's Avatar
DSC Region Organiser skidlids skidlids is offline
MotoGP God
 
Posts: 18,180
Join Date: Apr 2002
Mood: Its ONLY a Bike Club
Quote:
Originally Posted by pbrown
The IMMO function has not been removed from the dash. That answers that Q of why you would need to remove it when using a Nemesis ECU.


Bummer, but what I thought would be the case, maybe you should be asking for some of your money back if they were sold as having the IMMO turned off.

Ducatidiag shouldn't be a problem, I've done the lead for mine so it picks up the power off the 2-way amphenol Superseal Auxilary socket, saves having to try and find somewhere to connect the croc clips to


Checkout the Desmo Due Paddock on Facebook
Reply With Quote
  #15  
Old 31-Aug-2012, 08:04 PM
pbrown pbrown is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 378
Join Date: May 2003
Ducatidiag crashes everytime i turn the engine on. very very occasionally it has actually worked but 9 times out of 10 it fails.

Resigning myself to missing Croft - shouldn't have fallen off at Donny!!!!
Reply With Quote
  #16  
Old 31-Aug-2012, 08:18 PM
chrisw's Avatar
chrisw chrisw is offline
Registered Forum User
500SD
Bikes: 999 Mono/1198S
 
Posts: 803
Join Date: Jun 2002
Mood: Messing with diagnostics
Quote:
Originally Posted by pbrown
Ducatidiag crashes everytime i turn the engine on. very very occasionally it has actually worked but 9 times out of 10 it fails.

Resigning myself to missing Croft - shouldn't have fallen off at Donny!!!!

The solution for this is to use a USB hub. There is a post on the Ducatidiag forum about it.
Reply With Quote
  #17  
Old 31-Aug-2012, 11:07 PM
pbrown pbrown is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 378
Join Date: May 2003
Tried using a hub before & different computers without much sucess.

Tried again, downloaded latest KKL drivers, run as XP compatible & as admin.
Connected to check to see if it works, disconnected then started bike & connect again. After a bit of fiddling & a couple of 'not responding' finally got it to work reasonably consistently.

Just have to hope Croft noise man accepts the laptop rev counter, can't see why he won't & that DD working tonight wasn't a fluke.

Hoping for fine weather now.
Reply With Quote
  #18  
Old 21-Sep-2012, 07:01 AM
pbrown pbrown is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 378
Join Date: May 2003
New & existing clocks have been returned from Scorpio electronics after being cloned. New clock now has same mileage as existing & bike turns over with new clock in place using the existing keys.
Bike canít be started yet as the petrol tank is not connected but fairly sure the IMMO affected the starter circuit so think this is a result.
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 10:50 PM.