Ducati Sporting Club
Home Calendar Gallery Membership Online Shop DSC Blogs Extras
Go Back   Ducati Sporting Club > Model Specific - Discussion, Technical Problems and Help > 1198 / 1098 / 848
Reload this Page 1198 cooling fan constantly runs even when cold?
Forum Home Register FAQ Search Forum Recent Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-Apr-2009, 09:37 AM
james81273's Avatar
james81273 james81273 is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 221
Join Date: Dec 2005
Mood: twitching
Question 1198 cooling fan constantly runs even when cold?

anyone had any issue with the cooling fan constantly running when the battery is re-connected? The bike is stone cold (not used for 24 hours) but as soon as the battery is connected it starts straight away...and the battery is drained after a short while because of this.

weird? No fault codes either on the dash.

Last edited by james81273 : 04-Apr-2009 at 10:07 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-Apr-2009, 09:59 AM
james81273's Avatar
james81273 james81273 is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 221
Join Date: Dec 2005
Mood: twitching
forget it just reconnected the battery after a nights charge and although the fan kicked into life it stopped as i was tightening the terminals. Arrhh the charm of a new bike..hmm
Reply With Quote
  #3  
Old 26-Apr-2015, 12:27 PM
chillo's Avatar
chillo chillo is offline
Registered Forum User
500SD
 
Posts: 613
Join Date: Sep 2002
Hi All,

Found this post by searching t'internet!

Have got exactly the same issue after replacing my rad on my 1198!
When I connect everything back up my fans are permanently on even with ignition off!
Any ideas?!
It maybe shorting somewhere but have only disconnected the fan connectors etc!
Reply With Quote
  #4  
Old 26-Apr-2015, 10:16 PM
skidlids's Avatar
DSC Region Organiser skidlids skidlids is offline
MotoGP God
 
Posts: 18,178
Join Date: Apr 2002
Mood: Its ONLY a Bike Club
Be worth checking the Fan relay, it may have packed up


Checkout the Desmo Due Paddock on Facebook
Reply With Quote
  #5  
Old 03-May-2015, 09:01 AM
chillo's Avatar
chillo chillo is offline
Registered Forum User
500SD
 
Posts: 613
Join Date: Sep 2002
Sorted it by connecting everything up with fan fuse removed, fired it up and let it get to 108C then put fan fuse back in (wouldn't go past 62-64C with fuse in)
Bike cooled down and fan switched off when it got back below 100C. Think it needed to complete a cooling cycle to reset the fan relay as it had gone over 100C previously when I holed the rad.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-May-2015, 09:32 PM
chrisw's Avatar
chrisw chrisw is offline
Registered Forum User
500SD
Bikes: 999 Mono/1198S
 
Posts: 803
Join Date: Jun 2002
Mood: Messing with diagnostics
More likely the relay has dried out as they are prone to moisture and Verdi Gris.

They cost 1.99 off eBay. It is the first of the two relays on the side of the battery box. Buy 2 relays and replace both, better still buy 3 and put a spare in the tool box.
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 05:45 PM.