Ducati Sporting Club

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 21-Aug-2016, 10:10 AM
robv's Avatar
robv robv is offline
Registered Forum User
Newbie
Bikes: 2000 996 SPS FR2, 2002 998 (race bike) 90 Harley FXR
 
Posts: 2
Join Date: Aug 2016
Exclamation NEMESIS issue 998

Hi people, bought a used Nemesis 2 ecu from a guy in USA from his 998. Received it plug it into my 998 loaded a map no problems bike starts and runs, had it down at the Dyno and relised the tacho gauge dosnt work. Refitted stock ecu and it does work fine, plug in Nemesis again no tacho, further investigation shows i have the type 1 not type 3 for the 998. Any way to get the tacho working again?
Reply With Quote
  #2  
Old 21-Aug-2016, 10:18 AM
skidlids's Avatar
DSC Region Organiser skidlids skidlids is offline
MotoGP God
 
Posts: 18,162
Join Date: Apr 2002
Mood: Its ONLY a Bike Club
I would be more worried about the lack of info from the Air temp and Air pressure sensors as that info is fed down the CAN line to the ECU while the revs travel up the CAN to the dash
But I bet some settings could be entered that it runs OK most of the time without trimming the fueling by way of the varying air temp and pressure

On a 916 I recently sold I had a Elliot revcounter fitted in place of the stock tacho and that picked up off the coil trigger wire.
Reply With Quote
  #3  
Old 21-Aug-2016, 10:33 AM
robv's Avatar
robv robv is offline
Registered Forum User
Newbie
Bikes: 2000 996 SPS FR2, 2002 998 (race bike) 90 Harley FXR
 
Posts: 2
Join Date: Aug 2016
mmmm ok, so what settings need adjusting? or do I cut my losses and search for a type 3
Reply With Quote
  #4  
Old 22-Aug-2016, 09:13 PM
skidlids's Avatar
DSC Region Organiser skidlids skidlids is offline
MotoGP God
 
Posts: 18,162
Join Date: Apr 2002
Mood: Its ONLY a Bike Club
Quote:
Originally Posted by robv
mmmm ok, so what settings need adjusting? or do I cut my losses and search for a type 3

Not sure on the settings as i don't know how the nemesis responds to not seeing the signal/value it is expecting. There maybe a default setting for when a Air pressure sensor or air temp sensor go faulty
It may be a case of changing the air pressure values to all the same as there isn't a huge amount of altitude change in this country and depend when you ride your bike it may not be dealing with big variations of air temp.

What I intend doing with both my 998s is to fit the 1098 dash and looms along with the Nemesis Type 1 ECU that way I get all the features the Nemesis has to offer
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 10:08 PM.