Ducati Sporting Club
Home Calendar Gallery Membership Online Shop DSC Blogs Extras
Go Back   Ducati Sporting Club > General > Technical - Help or Info - NON Motorcycle
Reload this Page Got PC Formatted OK but IE windows are blank when opened
Forum Home Register FAQ Search Forum Recent Posts Mark Forums Read

Technical - Help or Info - NON Motorcycle PC's, Internet etc. Cars, or how to fix that leaky radiator - in here please!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 19-Mar-2005, 10:50 AM
Guido's Avatar
DSC Member Guido Guido is offline
DSC Club Member
Ducati Meccanica
Bikes: '01 Ducati 748R and '04 Mille RSVR
 
Posts: 2,664
Join Date: Apr 1999
Mood: Awaiting the arrival of the sun and the disappearance of the rain
Got PC Formatted OK but IE windows are blank when opened

Thanks to all those who helped in getting my C: Drive formatted.

Back up and running and more or less have a rebuilt system now.

Since the rebuild though, I seem to be having a problem with IE.

I cannot open hyperlinks from the main IE window. When I click on a HL and the new IE window opens it is blank. What I do notice is that the page makes no effort to open or trace the link (i.e. there is no progress bar at the bottom of the window or destination URL).

It does not appear to be a consistent fault as some links or pages do open whilst others just produce the blank window.

Anyone have any fixes for this please.

I am running StopZilla, Sygate Personal Firewall Pro and XP SP2 (with it's firewall), yet these were all on the previous incarnation of my PC and setup the same way and I never had this problem.

I have removed IE and reinstalled it, and done searches on Google (running this tool http://windowsxp.mvps.org/IEFIX.htm )

Thanks in advance once again.

Guy

[Edited on 19-3-2005 by Guido]
Reply With Quote
  #2  
Old 19-Mar-2005, 10:53 AM
Dibble Dibble is offline
Banned
BSB Star
 
Posts: 5,516
Join Date: Mar 2002
run Firefox instead

www.mozilla.com

I now only ever use IE if I need to get to my bank as they don't support Firefox.
Reply With Quote
  #3  
Old 19-Mar-2005, 10:57 AM
Murray Mint's Avatar
Murray Mint Murray Mint is offline
Registered Forum User
Big Twin
 
Posts: 1,575
Join Date: Jun 2002
Mood: Waiting for the change (Not the menopause)
Guido

when you get a dodgy link look at the bottom left hand corner of IE, normally you will see a small blue e icon but if there's a problem with the page you will see a yellow icon, double click on this and it should tell you the problem.

Murray Mint
Reply With Quote
  #4  
Old 21-Mar-2005, 09:26 AM
Walenut Walenut is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 339
Join Date: May 2002
Mood: Erratic
Don't run the two firewall's together you get all sorts of problems, you can turn the XP one off.
Reply With Quote
  #5  
Old 21-Mar-2005, 05:59 PM
Guido's Avatar
DSC Member Guido Guido is offline
DSC Club Member
Ducati Meccanica
Bikes: '01 Ducati 748R and '04 Mille RSVR
 
Posts: 2,664
Join Date: Apr 1999
Mood: Awaiting the arrival of the sun and the disappearance of the rain
Cheers Steve,

But it seemed to work ok before theformat (i.e. 2 firewalls).

Will deactivate the XP one and see what/if anythings happens.

Gc
Reply With Quote
  #6  
Old 21-Mar-2005, 06:02 PM
JPM's Avatar
JPM JPM is offline
Registered Forum User
BSB Star
 
Posts: 5,686
Join Date: Jun 2001
Mood: Soon my pet, soon
Have you got a router etc between you and the outside world?

Can you prove you have a connection to the internet, can you open a command prompt and ping something like www.yahoo.co.uk

Simple stuff really just to make sure it isn't IE at fault here
Reply With Quote
  #7  
Old 21-Mar-2005, 06:26 PM
Guido's Avatar
DSC Member Guido Guido is offline
DSC Club Member
Ducati Meccanica
Bikes: '01 Ducati 748R and '04 Mille RSVR
 
Posts: 2,664
Join Date: Apr 1999
Mood: Awaiting the arrival of the sun and the disappearance of the rain
Thanx JP

Seen 'pinging' done by the bods who setup my PC in the last job but have no idea how to do it.

Can you advise in layman's terms please.

As an aside have done all of the below. Seems to work when I first open the main window and then click on a hyperlink, second window opens and searches/connects to the URL. If I then close the 2nd window and select another HL from the 1st window, a new window opens but remains blank.

Run the following commands from start/run. Run each line individually. After each run, you should see a short message stating the command was successful. The first command is the one most likely to work.

regsvr32 Urlmon.dll

regsvr32 Shdocvw.dll

regsvr32 Shell32.dll (only applicable to Windows ME, Windows 2000 and XP - if using an earlier operating system, run regsvr32 shdoc401.dll)

regsvr32 Oleaut32.dll
regsvr32 Actxprxy.dll
regsvr32 Mshtml.dll




Cheers. Guy
Reply With Quote
  #8  
Old 22-Mar-2005, 11:37 AM
JPM's Avatar
JPM JPM is offline
Registered Forum User
BSB Star
 
Posts: 5,686
Join Date: Jun 2001
Mood: Soon my pet, soon
Guido,

I don't understand why you have had to run the regsvr command to be honest.

But getting back to your original question..

1. connect to the internet (Dial up/broadband... whatever)
2. click start>run type cmd and click OK
3. at the command prompt type "ping www.yahoo.co.uk" (without the speech marks)

If you've got a connection you should see a message along the lines of reply from .......

If not you'll get reponse timed out.....

Try replacing yahoo with a few other URL's www.google.com www.ducatisportingclub.com you get the message just to prove if you have got a connection
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 07:44 PM.