Ducati Sporting Club
Home Calendar Gallery Membership Online Shop DSC Blogs Extras
Go Back   Ducati Sporting Club > General > Technical - Help or Info - NON Motorcycle
Reload this Page techie questions for the IT bods
Forum Home Register FAQ Search Forum Recent Posts Mark Forums Read

Technical - Help or Info - NON Motorcycle PC's, Internet etc. Cars, or how to fix that leaky radiator - in here please!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 16-Feb-2006, 10:08 AM
chicken's Avatar
chicken chicken is offline
Registered Forum User
Big Twin
 
Posts: 1,670
Join Date: Dec 2003
Mood: suck, squeeze, bang,......fart?
techie questions for the IT bods

Since we have so many IT experts on the board I thought I would ask here first.

My home PC/broadband has suddenly taken a dislike to lots of websites and won't load them up. These are general websites like ebay, gnc, etc, and the weblink to my office email - all of which worked fine up until 2 days ago.

I've tried lowering all the security settings, reinstalling IE6, and even tried installing Firefox but nothing has worked so far.

I don't think my ISP (BTYahoo) has blocked these as they are general websites. Could it be something to do with my router? Is it possible for a router to get a virus?

thanks in advance, Chi
Reply With Quote
  #2  
Old 16-Feb-2006, 10:09 AM
weeksy2 weeksy2 is offline
Big Twin
 
Posts: 1,610
Join Date: Nov 2005
Mood: R1's are better than Ducatis'
is it a Netgear Wireless router ? (if the answer is yes then i am the King of this question )
Reply With Quote
  #3  
Old 16-Feb-2006, 10:20 AM
antonye's Avatar
DSC Member antonye antonye is offline
Administrator
Webteam
MotoGP God
Bikes: 748S, HM1100S, DD-A
 
Posts: 12,677
Join Date: Feb 2002
Mood: Passion Killer
1. Check your Anti Virus is upto date, then run a full scan.
Don't have an AV installed? Use this highly recommended free one:
http://free.grisoft.com/
(Click the “Get AVG Free for Windows” link at the bottom, then click the download link.)

2. Check your Anti-Spyware is upto date, then run a full scan.
Don't have Anti-Spyware installed? Use one (or all!) of these free programs:
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
http://www.safer-networking.org/en/index.html
http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/

3. Make sure your Windows is fully patched and upto date.
Visit the MS update site to check: http://www.windowsupdate.com/

4. Finally, you can now check if it's working. If not, switch your modem/router off (ie, turn off the power) and leave it for 5 minutes. Go make a cuppa or something. Then switch it back on.

5. If it's still not running, assuming that you haven't changed any settings in your modem/router, go through the Networking Wizard under Start > Control Panel > Networking

6. It's screwed. Throw it away and start again
Reply With Quote
  #4  
Old 16-Feb-2006, 10:45 AM
JPM's Avatar
JPM JPM is offline
Registered Forum User
BSB Star
 
Posts: 5,686
Join Date: Jun 2001
Mood: Soon my pet, soon
Have you unplugged and repowered your router?
Reply With Quote
  #5  
Old 16-Feb-2006, 10:48 AM
rockhopper's Avatar
rockhopper rockhopper is offline
Registered Forum User
Ducati Corse
 
Posts: 3,370
Join Date: Jul 2001
If its Windows XP then do a system restore to a few weeks back and see what happens. You can always undo it if it doesnt help.
Reply With Quote
  #6  
Old 16-Feb-2006, 10:49 AM
chicken's Avatar
chicken chicken is offline
Registered Forum User
Big Twin
 
Posts: 1,670
Join Date: Dec 2003
Mood: suck, squeeze, bang,......fart?
Weeksy - not Netgear, it is a Cisco router. Don't know the model but is says "800 range". It's black and it's ugly.

Antony - got McAfee whistles and bells a few years back after a horrible virus outbreak. Gets regularly updated automatically as well.

JPM - have switched it off and on again a few times. Will actually unplugging it make a difference?

I've never set any restore points in the past. Does the system do this automatically for you? If so, how do I go back to a previous point?

[Edited on 16-2-2006 by chicken]
Reply With Quote
  #7  
Old 16-Feb-2006, 10:50 AM
Jools's Avatar
DSC Member Jools Jools is offline
DSC Club Member
BSB Star
 
Posts: 6,934
Join Date: Jul 2002
Mood: MT Meglomaniac
Quote:
Originally posted by antonye
1. Check your Anti Virus is upto date, then run a full scan.
Don't have an AV installed? Use this highly recommended free one:
http://free.grisoft.com/
(Click the “Get AVG Free for Windows” link at the bottom, then click the download link.)

2. Check your Anti-Spyware is upto date, then run a full scan.
Don't have Anti-Spyware installed? Use one (or all!) of these free programs:
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
http://www.safer-networking.org/en/index.html
http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/

3. Make sure your Windows is fully patched and upto date.
Visit the MS update site to check: http://www.windowsupdate.com/

4. Finally, you can now check if it's working. If not, switch your modem/router off (ie, turn off the power) and leave it for 5 minutes. Go make a cuppa or something. Then switch it back on.

5. If it's still not running, assuming that you haven't changed any settings in your modem/router, go through the Networking Wizard under Start > Control Panel > Networking

6. It's screwed. Throw it away and start again

And if you can't do steps 1 to 3 because you can't reach those websites go directly to step 6
Reply With Quote
  #8  
Old 16-Feb-2006, 11:15 AM
Charlie's Avatar
Charlie Charlie is offline
Registered Forum User
Bevel Head
Bikes: T8 SP4 / Buell 1125CR
 
Posts: 86
Join Date: Jul 2005
is it a Netgear Wireless router ?

I just bought a netgear wireless router this one for my laptop, I was advised here was the poodles I haven’t tried to connect it yet so I hope its easy and hope I can shout on you boys if I get stuck?
Reply With Quote
  #9  
Old 16-Feb-2006, 11:22 AM
nelly's Avatar
DSC Member nelly nelly is offline
DSC Club Member
Ducati Corse
 
Posts: 3,133
Join Date: Jan 2002
Mood: Bloo and Yellow.. and Red now ;)
I've just had a week of grief with my machine. Not loading pages, dropping the connection every 10 minutes etc. etc.
I've run windows update(there are several security updates), updated the AV, run adware, run housecall several times to no avail.
In the end, I removed the broadband software and the modem and reinstalled.
Hasn't missed a beat since.................
Reply With Quote
  #10  
Old 16-Feb-2006, 11:28 AM
TP's Avatar
TP TP is offline
Registered Forum User
MotoGP God
 
Posts: 15,650
Join Date: Apr 2004
Mood: 749 racebike MGP
Quote:
Originally posted by nelly
... broadband software ...

Hrmmm .... AOL?

Why do broadband providers insist on spreading viruses.
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 02:58 AM.