Ducati Sporting Club
Home Calendar Gallery Membership Online Shop DSC Blogs Extras
Go Back   Ducati Sporting Club > Model Specific - Discussion, Technical Problems and Help > 998 / 996 / 916 / 748
Reload this Page 748 Intermittent non-starter ??
Forum Home Register FAQ Search Forum Recent Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-Mar-2014, 08:24 PM
johnwiz555 johnwiz555 is offline
Registered Forum User
 
Posts: 16
Join Date: Mar 2014
748 Intermittent non-starter ??

Hi all, unfortunately I had to store my 748 in a damp garage & due to time constraints I wasn't able to fire her up every week.
On my last attempt to start her in the garage I got the familiar "click click" of the
solenoid but my friend said "go on, give it another go"
Needless to say it didn't start.
I removed battery, charged it & replaced it.
I then got all electrics except the starter.
Quick check of all fuses above battery, all good.
Puzzled I left bike. Returned day after & she started
Got her home & in my front room
Tried to fire her up day after,dead again ??
I understand there are fuses under the seat?
Any help gratefully received, Cheers, John
PS had no trouble before I put bike in storage.
Also When she won't start I can't hear fuel pump whirring.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-Mar-2014, 06:14 AM
dunlop0_1's Avatar
dunlop0_1 dunlop0_1 is offline
Registered Forum User
Big Twin
 
Posts: 1,564
Join Date: May 2009
Try cleaning/drying the plug connections on the relays down by the clutch. Also check the little white plug which goes into the back of the starter solenoid (on the right side of the battery carrier).

Reply With Quote
  #3  
Old 04-Mar-2014, 01:20 PM
johnwiz555 johnwiz555 is offline
Registered Forum User
 
Posts: 16
Join Date: Mar 2014
Many thanks, problem now seems permanent so at least that will make
fault finding a bit easier I will let you know how I get on.Cheers, John
Reply With Quote
  #4  
Old 04-Mar-2014, 03:23 PM
dunlop0_1's Avatar
dunlop0_1 dunlop0_1 is offline
Registered Forum User
Big Twin
 
Posts: 1,564
Join Date: May 2009
The yellow relay is always a problem but quite cheap to replace. Depending on model the other one or two smaller black ones are injection and fan relays.

Could even be the starter button.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-Mar-2014, 10:06 PM
skidlids's Avatar
DSC Region Organiser skidlids skidlids is offline
MotoGP God
 
Posts: 18,150
Join Date: Apr 2002
Mood: Its ONLY a Bike Club
Quote:
Originally Posted by dunlop0_1
The yellow relay is always a problem but quite cheap to replace. .

This is the Main Ignition Relay, brought in when the key is turned on, I have found replacements available in the Local Maplins Shop, although the maplin ones are Black and NOT Yellow
Reply With Quote
  #6  
Old 26-Mar-2014, 07:21 PM
johnwiz555 johnwiz555 is offline
Registered Forum User
 
Posts: 16
Join Date: Mar 2014
Many thanks to everyone, I believe problem is dirty contacts in either kill switch
or ignition switch,I kept putting the kill switch on & off & now she fires up every time so I'm a v happy man (not sure about my neighbour tho )
I have another small problem in that it is not very clear whether I should have a sidestand swich or not, the owners manual & wiring diagram within is v confusing! I'm off to write another help thread & fiddle with my suspension adjusters (oooh er mrs ) Cheers, John
Reply With Quote
  #7  
Old 26-Mar-2014, 07:55 PM
skidlids's Avatar
DSC Region Organiser skidlids skidlids is offline
MotoGP God
 
Posts: 18,150
Join Date: Apr 2002
Mood: Its ONLY a Bike Club
Early models didn't have the sidestand switch where as later models did, the later models had a bigger sidestand cut out in the fairing to accommodate the switch
Reply With Quote
  #8  
Old 02-Apr-2014, 06:27 PM
johnwiz555 johnwiz555 is offline
Registered Forum User
 
Posts: 16
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by skidlids
Early models didn't have the sidestand switch where as later models did, the later models had a bigger sidestand cut out in the fairing to accommodate the switch

Many thanks, Mine is a 2002 model so I presume should have one but doesn't, also the bolt arrangement holding the side stand looks distinctly non-factory Will double check wiring as I know it had an alarm fitted & this has been removed before I bought it from my friend!
Thanks everyone, John
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 03:59 PM.