Ducati Sporting Club

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 17-Apr-2006, 11:43 PM
Bungi Bungi is offline
Registered Forum User
Big Twin
 
Posts: 1,191
Join Date: Apr 2003
749 fault code

2003 749 wont start, worked fine last week wont start today, winds over but doesnt fire up.
dash reads a code EF1, any one know what that means.

ive checked all the fuses etc, with no joy
Reply With Quote
  #2  
Old 18-Apr-2006, 08:49 AM
lancisto's Avatar
lancisto lancisto is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 109
Join Date: Nov 2005
Dont know if this is any good to you, but I saved the following from a post a while back. I believe at the time credits to "posiden"

749 / 999 Error Codes ?
Ive copied these from this site searching for "error codes"
To get the codes up you need to pres the left hand button on the clock assembly and keep it pressed when you turn the ignition on - the codes then are displayed.

1.1 TPS Disconnected
1.2 TPS short circuit to earth
2.1 Pressure Sensor short circuit to power supply
2.2 Pressure Sensor shorted to earth
3.1 Water Temp Sensor shorted to power supply
3.2 Water Temp Sensor shorted to earth
4.1 Air Temp Sensor shorted to power supply
4.2 Air Temp Sensor Shorted to earth
5.1 Battery Hi
5.2 Battery Lo

10.1 Hor. Coil shorted to power supply
10.2 Hor. Coil shorted to earth
11.1 Ver. Coil shorted to power supply
11.2 Ver. Coil shorted to earth
12.1 Inj1 shorted to power supply
12.2 Inj1 shorted to earth
13.1 Inj2 shorted to power supply
13.2 Inj2 shorted to earth
14.1 Inj3 shorted to to power supply
14.2 Inj3 shorted to earth
15.1 Inj4 shorted to powersupply
15.2 Inj4 shorted to earth
16.0 Pump Relay
17.1 LH Fan shorted to poer supply
17.2 LH Fan shorted to earth
18.1 RH Fan shorted to power supply
18.2 RH Fan shorted to earth
19.1 Starter Solenoid shorted to power supply
19.2 Starter Solenoid shorted to earth

30.0 ROM/Eprom error
34.0 Signal Panel Sensor
36.0 Speed sensor
37.0 Immobiliser (transponder)
37.1 Immobiliser (antenna)
37.2 Immoiliser (instrument panel serial driver)
37.3 Immobiliser (serial cable disconnected)
37.4 Immobiliser (ccm serial drive)
37.5 Immobiliser (key not recognised)
37.6 Can Line error
Reply With Quote
  #3  
Old 18-Apr-2006, 08:07 PM
posiden posiden is offline
Registered Forum User
Montjuic
 
Posts: 65
Join Date: Jun 2005
bungi what codes are you getting up?
Refer to your dealer but if your getting 10.2, 12.2 & 13.2 . the fault was actually traced to the fuel pump relay which was corroded ( if you take the electrical box out in the bottom of the right hand fairing) its right at the bottom of the box but catches a bit of moisture, corrodes and stops the bike starting.
check my previous mail from about a week ago titled
"EODB light wont go out."
A new relay is about 4.00 and this is quite a common fault.
Reply With Quote
  #4  
Old 18-Apr-2006, 10:04 PM
Bungi Bungi is offline
Registered Forum User
Big Twin
 
Posts: 1,191
Join Date: Apr 2003
fault code reads efi or ef1 going to change the pump relay tomorrow and see how that goes as there is no priming sound when switching on!
Reply With Quote
  #5  
Old 18-Apr-2006, 10:57 PM
posiden posiden is offline
Registered Forum User
Montjuic
 
Posts: 65
Join Date: Jun 2005
Bungi, the EFI message on the clocks is to let you know theres a fault.

To get the codes up you need to press the left hand button on the clock assembly and keep it pressed when you turn the ignition on - the codes then are displayed. the actual error codes are shown, i think, in the bottom right of the LCD display (the bit that usually displays the air temperature and voltage) if there is more than one error code it will scroll through them and repeat the sequence until you take your finger off the left hand botton on the side of the clocks.
if you need any more help please U2U me.
cheers pete mc
Reply With Quote
  #6  
Old 21-Apr-2006, 04:50 PM
Bungi Bungi is offline
Registered Forum User
Big Twin
 
Posts: 1,191
Join Date: Apr 2003
sorted now guys thanks , 1 pump relay
Reply With Quote
  #7  
Old 05-Jun-2006, 06:58 PM
900MAN's Avatar
900MAN 900MAN is offline
Registered Forum User
500SD
 
Posts: 673
Join Date: Mar 2006
Mood: 900 went 999 gone, Multi came and went, 749 Nero now
is this box really on the RH side?
Cheers

Quote:
Originally Posted by posiden
bungi what codes are you getting up?
Refer to your dealer but if your getting 10.2, 12.2 & 13.2 . the fault was actually traced to the fuel pump relay which was corroded ( if you take the electrical box out in the bottom of the right hand fairing) its right at the bottom of the box but catches a bit of moisture, corrodes and stops the bike starting.
check my previous mail from about a week ago titled
"EODB light wont go out."
A new relay is about 4.00 and this is quite a common fault.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-Jun-2006, 07:25 PM
posiden posiden is offline
Registered Forum User
Montjuic
 
Posts: 65
Join Date: Jun 2005
relay

DOH very sorry gents the relay is behind the battery box on the LEFT side of the bike !!!
Sorry - while your in there give all the connectors a good clean.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-Jun-2006, 07:39 PM
900MAN's Avatar
900MAN 900MAN is offline
Registered Forum User
500SD
 
Posts: 673
Join Date: Mar 2006
Mood: 900 went 999 gone, Multi came and went, 749 Nero now
Thought so.
Just cant overide the datatool so I can get in there.
I DID follow the instructions as well
Arghhhhhhhhhhh
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 08:16 AM.