Ducati Sporting Club

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 20-Nov-2006, 11:38 AM
Big Duke 6 Big Duke 6 is offline
Registered Forum User
Bevel Head
 
Posts: 89
Join Date: Nov 2006
Bike conked out

My 888 strada has conked out twice and won't start until I clean the spark plugs, the electrodes are black. I put the original cans back on 2 weeks ago, replacing the carbons and it has been unreliable since. I check the original bill of sale and it says under optional extras "hi level cans and chip". Does that mean it really won't run very well with the standard exhaust if it has an upgraded chip? Thanks for any suggestions.
Reply With Quote
  #2  
Old 20-Nov-2006, 11:44 AM
Martinp's Avatar
Martinp Martinp is offline
Registered Forum User
Big Twin
 
Posts: 1,062
Join Date: Sep 2005
Mood: 748ish
Quote:
Originally Posted by Big Duke 6
Does that mean it really won't run very well with the standard exhaust if it has an upgraded chip? .

Correct, The reason your plugs are black are because the engine is running to rich. Which is down to the fuelling so you need to change the chip.
Reply With Quote
  #3  
Old 21-Nov-2006, 12:27 AM
Douglas851 Douglas851 is offline
Registered Forum User
Mille
 
Posts: 145
Join Date: Feb 2005
Have you tried putting the carbons back on? I am surprised that putting the original cans on makes that much difference. How old are the plugs and are they the correct grade?
I have found that using standard cans with a upgraded chip, FIM in my case, creates no running problems at all.
Reply With Quote
  #4  
Old 28-Jan-2007, 02:56 PM
Big Duke 6 Big Duke 6 is offline
Registered Forum User
Bevel Head
 
Posts: 89
Join Date: Nov 2006
I have switched back to the NGK plugs and fitted a new regulator, when I took out the old ones they were as black as a black thing on the electrode bit. Does that mean it's running too rich?
Reply With Quote
  #5  
Old 28-Jan-2007, 03:26 PM
weeveetwin's Avatar
weeveetwin weeveetwin is offline
Registered Forum User
500SD
 
Posts: 780
Join Date: Apr 2004
Quote:
Originally Posted by Big Duke 6
I have switched back to the NGK plugs and fitted a new regulator, when I took out the old ones they were as black as a black thing on the electrode bit. Does that mean it's running too rich?

Yep! Check the air filter as well as the fuelling chip - if it's blocked (dirty) the fueling will be starved of air and therefore too rich (in neat fuel).
Reply With Quote
  #6  
Old 05-Feb-2007, 01:26 PM
Big Duke 6 Big Duke 6 is offline
Registered Forum User
Bevel Head
 
Posts: 89
Join Date: Nov 2006
Quote:
Originally Posted by weeveetwin
Yep! Check the air filter as well as the fuelling chip - if it's blocked (dirty) the fueling will be starved of air and therefore too rich (in neat fuel).

Changed the regulator, air filter ok, changed plugs....still no good, bike at duke doctors in Sevenoaks as I am also losing brake fluid on the clutch side, bloke said some seal has gone, as it's placed where all the road crud hits it..never mind
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 08:53 AM.