Ducati Sporting Club
Home Calendar Gallery Membership Online Shop DSC Blogs Extras
Go Back   Ducati Sporting Club > Model Specific - Discussion, Technical Problems and Help > 998 / 996 / 916 / 748
Reload this Page Wanted: FactoryPro 748R EPROM / Chip
Forum Home Register FAQ Search Forum Recent Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-Jul-2015, 01:18 PM
PAW VISBY BUNCH's Avatar
PAW VISBY BUNCH PAW VISBY BUNCH is offline
Registered Forum User
Bikes: Ducati 748R
 
Posts: 4
Join Date: Jul 2015
Exclamation Wanted: FactoryPro 748R EPROM / Chip

Attention Ducati-people...

I really want a FactoryPro chip/EPROM for my Ducati 748R. I have been searching everywhere, but unfortunately they have been discontinued at FactoryPro, but they still have them for sale on their homepage for some reason?

I have tried to order one directly from the FactoryPro homepage, but they make a refund with the message that the chip has gone out of production...Sadly...

http://www.factorypro.com/Prod_Pages...hip_that_works.

I have also tried all the retailers listed in their homepage but no one have one in stock.

So I was hoping that some of you might have one I can buy. Or maybe someone of you knows where to get one.
A fellow Ducati Rider recommended the FactoryPro chip to me, so I hope there is someone who can help me...

Please let me know, if you have one, or know anything that might guide me to find one.


Thanks for your time.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-Aug-2015, 10:14 AM
PAW VISBY BUNCH's Avatar
PAW VISBY BUNCH PAW VISBY BUNCH is offline
Registered Forum User
Bikes: Ducati 748R
 
Posts: 4
Join Date: Jul 2015
Talking Chip has been found - Case closed.

I managed to find a Chip.

The chip has been installed, and I can only recommend.

A big thank you goes out to the people who makes it possible to post in forums like this.
Reply With Quote
  #3  
Old 25-Feb-2016, 01:10 AM
mitogeri mitogeri is offline
Registered Forum User
Bikes: 748R,ST2,and some non ducs
 
Posts: 1
Join Date: Aug 2015
Same shoes

I've been looking for one for a long time too,could you help me where did you find one??
Reply With Quote
  #4  
Old 25-Feb-2016, 01:23 PM
PAW VISBY BUNCH's Avatar
PAW VISBY BUNCH PAW VISBY BUNCH is offline
Registered Forum User
Bikes: Ducati 748R
 
Posts: 4
Join Date: Jul 2015
Exclamation Just keep looking

I am afraid that I do not have a source of this chip. If I did lots of people would like to have one.

I just kept looking, and writing on various websites, like this one, and then suddenly I found one.

So I am sorry that I can not help you.

It is very strange that they still promote the chip on the FactoryPro home page, even though they do not have any? Very strange...If you buy one and pay the money, they send a refund with the message "Item discontinued"...Why not remove the buying option from the homepage. I do not understand.
Reply With Quote
  #5  
Old 26-Feb-2016, 01:24 PM
antonye's Avatar
DSC Member antonye antonye is offline
Administrator
Webteam
MotoGP God
Bikes: 748S, HM1100S, DD-A
 
Posts: 12,695
Join Date: Feb 2002
Mood: Passion Killer
Can you take a picture of the chip for me?
I have a chip copier so may be able to make a copy of it.


I'd rather die peacefully in my sleep like my Grandfather,
than screaming in terror like his passengers.- Jim Harkins

Ducati 748S | Ducati Hypermotard 1100S | 600-620SS DesmoDue Racebike #111 <-- Sold!! | Avanti Race Parts
Reply With Quote
  #6  
Old 26-Feb-2016, 01:35 PM
PAW VISBY BUNCH's Avatar
PAW VISBY BUNCH PAW VISBY BUNCH is offline
Registered Forum User
Bikes: Ducati 748R
 
Posts: 4
Join Date: Jul 2015
Exclamation Picture of the chip

I am afraid that it is not possible to copy the chip, just like that.

http://www.factorypro.com/images/chip_1%20only_orig.JPG

As you can see it is mounted on a PCB, with some components beneath, and I have also read elsewhere that it is not possible to copy the chip.
Of cause FactoryPro have made the chip, so that it is not possible to copy. Otherwise they had not sold as many...
Reply With Quote
  #7  
Old 27-Feb-2016, 05:16 PM
antonye's Avatar
DSC Member antonye antonye is offline
Administrator
Webteam
MotoGP God
Bikes: 748S, HM1100S, DD-A
 
Posts: 12,695
Join Date: Feb 2002
Mood: Passion Killer
That's a 512k chip, whereas the ecu takes a 256k chip.
I expect there's some extra logic which allows it to either switch between 2 maps on the Factory Pro chip, or there's some map correction going on... Or maybe it's just a clever anti-copy device to use a 512 with some dead components to only use 256k!
Clever, and as you say not a straight copy, but give me a few hours and I'd figure it out


I'd rather die peacefully in my sleep like my Grandfather,
than screaming in terror like his passengers.- Jim Harkins

Ducati 748S | Ducati Hypermotard 1100S | 600-620SS DesmoDue Racebike #111 <-- Sold!! | Avanti Race Parts
Reply With Quote
  #8  
Old 02-Mar-2016, 03:27 AM
The Hammer's Avatar
The Hammer The Hammer is offline
Registered Forum User
Montjuic
Bikes: 1198, 748S, 900SS, SP1, Blade, 600RR, SV650N, RG125
 
Posts: 55
Join Date: Dec 2011
Mood: Hungry
I like this thread........ Please help me find a chip...... .....Got one, its great! Where did you get it? Oh Im not telling you
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 09:26 PM.