Ducati Sporting Club
Home Calendar Gallery Membership Online Shop DSC Blogs Extras
Go Back   Ducati Sporting Club > General > Idle Chat
Reload this Page PC Remote Access
Forum Home Register FAQ Search Forum Recent Posts Mark Forums Read

Idle Chat Still needs to be clean and of value to the club.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21-Oct-2009, 01:28 PM
MSO 749s's Avatar
MSO 749s MSO 749s is offline
Registered Forum User
Bevel Head
 
Posts: 97
Join Date: Sep 2005
PC Remote Access

Afternoon All

Anyone out there use a program to remotely access their work PC? I currently use Hamachi to access files but need to see my Outlook so I guess a complete package where you see the desktop screen from elsewhere.

Hope that makes sense and would appreciate any recommendations.

Regards

Mark.

P.S. Can't wait for Sundays WSB...
Reply With Quote
  #2  
Old 21-Oct-2009, 03:03 PM
antonye's Avatar
DSC Member antonye antonye is offline
Administrator
Webteam
MotoGP God
Bikes: 748S, HM1100S, DD-A
 
Posts: 12,677
Join Date: Feb 2002
Mood: Passion Killer
http://www.tightvnc.com/

Run the vnc server on the remote machine you want to access.

Run the vnc client on the machine you want to use to log into the remote machine.

Easy peasy!


I'd rather die peacefully in my sleep like my Grandfather,
than screaming in terror like his passengers.- Jim Harkins

Ducati 748S | Ducati Hypermotard 1100S | 600-620SS DesmoDue Racebike #111 <-- Sold!! | Avanti Race Parts
Reply With Quote
  #3  
Old 21-Oct-2009, 03:14 PM
MSO 749s's Avatar
MSO 749s MSO 749s is offline
Registered Forum User
Bevel Head
 
Posts: 97
Join Date: Sep 2005
Many thanks Antonye, I'll give it a go tonight.
Reply With Quote
  #4  
Old 21-Oct-2009, 09:06 PM
John W's Avatar
John W John W is offline
Registered Forum User
500SD
Bikes: MTS12S, R1, off road stuff, and vintage stuff too.
 
Posts: 828
Join Date: Aug 2002
Mood: MTS1200 - yum yum yum yum yum yum yum ...
if your using WinCXP it has remote access built in. All you need to do is turn it on and then download the client.

These links tell you how:
http://www.microsoft.com/windowsXp/u...moteintro.mspx
http://www.pcadvisor.co.uk/news/index.cfm?newsid=10208

If you use Linux that coms with something called PuTTy. Its also available for Windoze as well. We use this extensively at work to access remote machines running linux from a winXp machine.
Reply With Quote
  #5  
Old 21-Oct-2009, 10:05 PM
MSO 749s's Avatar
MSO 749s MSO 749s is offline
Registered Forum User
Bevel Head
 
Posts: 97
Join Date: Sep 2005
Thanks John but running Vista. Tried TightVNC tonight and works well, if a bit slow.
Reply With Quote
  #6  
Old 21-Oct-2009, 10:10 PM
twpd twpd is offline
Deceased 02/10/2010 - R.I.P.
Ducati Corse
 
Posts: 3,170
Join Date: Feb 2002
Mood: NGRRC Minitwins champion 2007
Just use Remote Desktop that comes with Windows. You will need to configure your router or firewall to forward packets on port 3389 to the correct i/p address belonging to the pc you want to control.
Reply With Quote
  #7  
Old 21-Oct-2009, 10:30 PM
jimbers45's Avatar
jimbers45 jimbers45 is offline
Registered Forum User
GTL
 
Posts: 453
Join Date: May 2007
Mood: Faster!!!
go to my pc.....cloud based pay service.,,,,i found a little more reliable and faster than VNC

www.gotomypc.com
Reply With Quote
  #8  
Old 21-Oct-2009, 11:24 PM
antonye's Avatar
DSC Member antonye antonye is offline
Administrator
Webteam
MotoGP God
Bikes: 748S, HM1100S, DD-A
 
Posts: 12,677
Join Date: Feb 2002
Mood: Passion Killer
Quote:
Originally Posted by MSO 749s
Thanks John but running Vista. Tried TightVNC tonight and works well, if a bit slow.

You can change the settings, eg more compression = faster.


I'd rather die peacefully in my sleep like my Grandfather,
than screaming in terror like his passengers.- Jim Harkins

Ducati 748S | Ducati Hypermotard 1100S | 600-620SS DesmoDue Racebike #111 <-- Sold!! | Avanti Race Parts
Reply With Quote
  #9  
Old 22-Oct-2009, 11:23 AM
phillc phillc is offline
Registered Forum User
Big Twin
Bikes: 996 race bike
 
Posts: 1,957
Join Date: Apr 2003
Mood: Almost over it.
Quote:
Originally Posted by John W
If you use Linux that coms with something called PuTTy. Its also available for Windoze as well. We use this extensively at work to access remote machines running linux from a winXp machine.

Why not just use SSH?

Or if you want a GUI, and using Gnome windows environment, Nautilus should work fine. Remote systems can be persistently mounted.

Not saying PuTTy is a bad tool (I use it when stuck with Windows), but Linux has other tools that don't require additional software. Although I appreciate your comment above was with regards to accessing a Linux box from a Windows machine.
Reply With Quote
  #10  
Old 22-Oct-2009, 12:31 PM
Jools's Avatar
DSC Member Jools Jools is offline
DSC Club Member
BSB Star
 
Posts: 6,934
Join Date: Jul 2002
Mood: MT Meglomaniac
You mean to say that none of you would recommend that flock of homing pigeons - even if you could train them to remember the keyboard?


The Patent Jools Mood Meter -Today I am:


___________^
Reply With Quote
Reply
  
Thread Tools
Display Modes
Postbit Selector
Switch to Vertical postbit Use Vertical Postbit

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Recent Posts - Contact Us - DSC Home - Archive - Top
Powered by vBulletin 3.5.4 - Copyright © 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. - © Ducati Sporting Club - All times are GMT +1. The time now is 06:32 AM.